Bevægelse er min livseleksir

Hej! Jeg hedder Birthe Brosolat og er movement educator.

Bevægelse er min livseleksir. Jeg har undervist i bevægelse i mere end 35 år og danset moderne dans og ballet på højt amatørplan i 25 år. Og dansen førte til mange år med rygsmerter, skulder-nakkeproblemer og overbelastninger i min ankel.

Det handler om at have det godt med sig selv og sin krop.

“Du kommer aldrig til at få det bedre, hvis du fortsætter med at bruge din krop, som du gør nu”. Sådan sagde min osteopat for mange år siden. Så med den dom hængende over mit hovedet, begyndte jeg at gøre noget andet: Jeg begyndte at fokusere på, hvordan jeg bevæger mig og hvilke kompensationsmønstre jeg har. Og i den proces spillede pilates en meget vigtig rolle.

Og det var med den tilgang, at jeg startede at få en stærkere krop og kunne vinke farvel til mine skavanker. Ved selv at bruge pilates til genoptræning ved jeg, hvor effektiv pilates er i forbindelse med genoptræning ved skader. Pilates er blevet et af mine vigtigste værktøj til at skabe øget kropsbevidsthed.

Det andet vigtige værktøj er The Franklin Method, som i den grad har udvidet min viden indenfor anatomi og især, hvordan den viden formidles, så den kommer ind i kroppen.

Jeg kombinerer min viden fra pilates og The Franklin Method med viden fra andre discipliner og skaber på den måde idéer og variation til, hvordan pilates kan bruges som træning.

I 2004 startede jeg for alvor min rejse ind i kroppens fantastiske univers og afprøver nu med stor nysgerrighed forskellige måder at bevæge sig på, der forener krop og sind på smukkeste vis – og i den grad skaber synlige resultater! Denne rejse har indtil videre ført mig til både England og USA, hvor jeg bl.a. har uddannet mig, jævnligt træner og henter inspiration.

For mig er det spændende at lære nye ting, dykke ned i andre områder, som har med træning og fysisk velvære at gøre, og at se, hvordan jeg kan kombinere min viden fra pilates og The Franklin Method med viden fra andre discipliner og dermed skabe idéer og variation i den måde, pilates kan trænes.

Vær bevidst om det, du gør

Jeg tror på, at når vi forener krop og sind i træningen, så flytter vi os og opnår at bevæge os mere hensigtsmæssigt.

Vejen til forandring sker ved at blive bevidst om, hvad man gør og så få viden og værktøjer til, hvordan man så kan lave om på det. Og det er det jeg gør som movement educator: Skaber bevidsthed og stiller værktøjer til rådighed.

I min undervisning tager jeg udgangspunkt i, at bevægelser skal stimulere hele kroppen og det inkluderer hjernen. Jeg tror på, at når vi forener krop og sind i træningen, så flytter vi os og opnår at bevæge os mere hensigtsmæssigt.

Det er vigtigt for mig at formidle måden at udføre en øvelse på og ikke kun at udføre øvelsen. Det betyder, at jeg i min undervisning guider bevægelserne på en sådan måde, at jeg samtidig formidler viden om, hvordan kroppen er skruet sammen. Hvordan vi bruger vores krop er indenfor vores kontrol – det kræver ”blot” bevidsthed.

Det handler om at have det godt med sig selv og sin krop. Så mit mål er at jeg gennem min underviser inspirerer folk til at få mere lyst til at bevæge sig og passe på deres krop, så de har mulighed for at lave de fysiske og mentale aktiviteter, som de gerne vil.

Som person er jeg glad og positiv og syntes, at man skal nyde at bevæge sig og at træning skal være sjovt. Latter træner jo også mavemusklerne og giver mere ilt i hjernen – så det jo helt i tråd med stimulering af krop og sind ;o).

Sådan kan du bruge mig som movement educator

 • Brug mig til at gennemføre workshops for dine kunder.
 • Du kan også hyre mig til selv at træne eller at videreuddanne dig selv indenfor anatomi, pilates equipment eller pilatestræning på måtten og The Franklin Method.
 • Jeg kan også hjælpe dig med at lave grafisk materiale, som du selv gennemfører, eller at arrange events i dit studie eller klinik.

 

Du kan finde flere informationer om, hvordan jeg kan hjælpe dig her.

Min baggrund

Jeg er certificeret i pilates matwork og studio equipment på alle niveauer fra det anerkendte Body Control Pilates i London og har undervist i pilates siden 2008. Derudover videreuddanner jeg også fagfolk indenfor bevægelse, enten med kurser/workshops i mit eget navn eller andre udbydere.

I 2017 blev jeg certificeret indenfor The Franklin Method og underviser nu i metoden.

Og så har jeg i næsten 30 år bevæget jeg mig i en anden verden i internationale firmaer, hvor jeg har arbejdet som executive assistant og projektleder. Her har jeg bidraget med at skabe forandringsprocesser, som har til formål at bringe mennesker og organisationen videre. Det gør jeg ved at agere som “fødselshjælper”, dvs. jeg har samarbejdet på tværs af afdelinger og funktioner om at samle ideer og skabe fremdrift i interne projekter. Her har jeg budt ind med at konceptualisere og visualisere projekter/initativer og komme med ideer til, hvordan projekter/initativer kunne formidles.

Fysiske rejser bidrager jo også til forandring. Så når jeg ikke bidrager til forandringsprocesser gennem bevægelse eller projektfødselshjælper, så elsker jeg at rejse - helst til et sted, hvor jeg kan udfordre mig selv ved at klatre, hike og fotografere. Og på rejseplanen står selvfølgelig også, at jeg er med i 1 pilatestime eller Franklin Method time eller 2 ;o).

 

Birthe Brosolat - movement educator

Uddannelser i bevægelse

Body Control Pilates® London

 • Matwork Master Teacher certification
 • Studio Master teacher certification (Reformer, Cadillac, Chair, Barrels)
 • Supervising teacher certification
 • Backcare professional (level 4 low back certified)
 • Level 4 studie - under uddannelse
 • Holistic Anatomy

The Franklin Method

 • The Franklin Method Movement Educator Level 2

Andre uddannelser

 • Jeg deltager løbende på workshops i anatomi, neurologi, fascia og forskellige andre træningskoncepter inden for pilates og The Franklin Method.
 • NLP Business Practitioner (2014) og NLP Master Practitioner (2016)

Medlemskaber

 • Medlem of the Body Control Pilates Teacher Trainer Team Denmark
 • Medlem af Body Control Pilates Association

 

Business uddannelser

 • Executive assistant
 • Projektleder
 • Bachelor i Business English
 • Forskellige uddannelser indenfor kommunikation og marketing + grafiske programmer